Намериха над 3000 пиратки в дома на 81-годишна баба

Публикувано на пт, 15 Ное. 2013
817 четения

Голямо количество пиротехнически изделия бяха открити от полицията при проверка в дома на възрастна жена в с. Ресен. Криминалистите от РУП – В. Търново, получили предварителна информация, че в частен имот в селото се съхранява нелегално пиротехника и нахлули в дома на 81-годишната С. Д.
В едно от помещенията открили кутии с 3186 пиратки, 5 римски свещи, 30 различни по размер ракети и 7 пиротехнически изделия.
Бабата въртяла успешно малка бакалия в селото. Според полицията е започнала малко по малко да се запасява с пиротехниката преди наближаващите коледни и новогодишни празници.
Когато полицаите поискали да представи разрешително за пиратките и другите изделия, съдържащи експлозивни вещества, бабата заявила, че не знаела, че трябва специален документ. Законът обаче третира този тип изделия наравно със съхранението на огнестрелно оръжие и боеприпаси и за липсата на редовно разрешително се предвиждат от 2 до 8 г. затвор. Тепърва ще се изяснява откъде възрастната жена се е сдобила с тях. По случая е започнато досъдебно производство.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново