Над 100 души издирват малкия Мариян, но втори ден следа от него няма

Публикувано на чт, 24 Окт. 2019
912 четения

Вече втори ден продължава издирването на невръстното дете, което изчезна в стражишкото село Николаево във вторник вечерта. Момченцето, което е само на година и пет месеца, си играело в двора на семейната къща, докато баща му говорел по телефона. Родителите на детето Галя и Стоян разказаха, че Мариян не можел да ходи стабилно. Те недоумяват как е възможно детето им да изчезне безследно.

Над 100 души – полицаи и хора от района, участват в издирването на момченцето. Мобилизирани са всички сили на Областната дирекция на МВР – В. Търново, във връзка със случая. Криминалисти работят по различни версии. Проверява се дали детето не е станало жертва на диви животни. Претърсват се близките горски масиви. Районът около къщата на родителите бил обрасъл в буйна растителност и това затруднявало издирвателните мероприятия. Разследващите правили огледи на пътните трасета по подозрения, че детето е прегазено от автомобил, но следи от кръв не са открити. Проверени са всички кладенци в селото. Полицейските кучета също не могат да открият и следа от детето. Работи се и по версията малкият Мариян да е отвлечен.

Разследването се провежда под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 182, ал.1 за неупражнен контрол и неположени грижи за детето. Предвиденото от закона наказание е до 3 години затвор и обществено порицание.

Хората от селото, в което живеят около 50 души, обаче разказват, че Галя и Стоян, които работят в гората, са добри родителите. Изчезналото дете и братчето му, което е на 5-6 години, винаги са били облечени и нахранени добре. Галя и Стоян се молят да стане чудо и да открият детето си.

Весела КЪНЧЕВА   

loading...
Пътни строежи - Велико Търново