Набезите на крадците на жици излизат “златни” на село Горна Студена

Публикувано на пн, 21 юли 2014
338 четения

Свищовското село Горна Студена получи допълнително 500 лева за охрана след решение на Общинския съвет. Финансовата помощ беше изискана от кмета на селото Тодор Иванов.
Пред “Янтра ДНЕС” той разказа, че последното посегателство на крадците било миналата седмица. Те се качват по стълбовете и се интересуват основно от медните проводници за тока на Енергото и от жиците на уличното осветление. От началото на годината до сега само за възстановяване на уличното осветление след кражбите сме похарчили 1400 лв. През м.г. щетите ни излязоха 2000 лв., а година преди това дадохме 4000 лв. Крадците на жици ни излизат златни, коментира кметът.
Тодор Иванов разказа, че от селото правят съвместни патрули с полицията. Селската лада “Нива” е стара и разходът й за бензин е по-голям. Едно излизане на съвместно дежурство ни струва 20 лева за гориво. Помощта от 500 лева, която получаваме, ще отиде за бензин за колата и ще ни стигне за не повече от два месеца. Дано до тогава нещата се урегулират и набезите да понамалеят, защото няма да издържим финансово да покриваме щетите, посочи Тодор Иванов.
Общинският съветник в Свищов Васил Илиев заяви, че набезите в Горна Студена не са единичен случай и трябва да се вземат мерки, като се увеличат средствата за охрана за всички населени места в общината и града.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново