Мними служители на пенсионното отмъкнаха 1900 лева от старец

Публикувано на пн, 4 авг. 2014
219 четения

Неустановени към момента апаши са задигнали крупна сума пари от доверчив старец във Велико Търново. По показанията на 86-годишния потърпевш, дадени по-късно пред полицията, около 10 ч. сутринта в четвъртък на вратата на дома му позвънила непозната жена. Представила се за служителка на пенсионното осигуряване и обяснила, че има възможност да се уреди безплатно отпускане на лекарства по линия на здравната каса. Дядото я поканил в дома си и двамата провели разговор относно заболяванията му и видовете лекарства, от които има нужда.
През това време пристигнал мъж, който жената представила за неин колега от социалната служба. Той поискал да види рецептурната книжка на стареца, той извадил портфейли, в която съхранявал документи, между които и исканата книжка. Освен тях обаче в портмонетата имало и общо 1900 лева. След като ги показал на мнимите служители, дядото ги прибрал и провел още няколко минути разговор с тях. След това те напуснали апартамента, като обещали, че ще се свържат с него скоро. Дядото ги изпратил, но когато се върнал вътре в жилището си установил, че портфейлите с парите и документите му са изчезнали.
Веднага се обадил в полицията. Описал мъжа като 30-годишен, с ръст 175 см, мургава кожа и къса коса. Жената била на възраст между 35 и 40 г., висока около 165 см, пълна, с кестенява коса и също мургава. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по разкриване на извършителите продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново