Младеж звъни на тел. 112 за пожар, иска да пробва колко са бързи огнеборците

Публикувано на пт, 21 Дек. 2012
235 четения

Полицията образува преписка срещу 16-годишен младеж от село Страхилово за фалшив сигнал за пожар. Около 20,30 ч. в сряда младежът позвънил на тел. 112 и съобщил, че гори стопанска постройка в района на църквата в селото. Бил много сериозен и конкретен в подаваната от него информация и дежурният диспечер не се усъмнил и прехвърлил обаждането към РС “Пожарна безопасност и защита на населението” в Полски Тръмбеш. Към селото веднага бил изпратен дежурният екип, който установил, че няма никакъв пожар. Скоро полицията стигнала до младежа, който подал сигнала. Изяснило се, че той е ползвал картата за мобилен телефон на свой приятел и се представил с неговите имена пред служителката в център “112” в Русе. Пред полицията обяснил, че искал да провери колко бързо могат да реагират огнеборците в Полски Тръмбеш. Преписката по случая е подготвена за изпращане на Местната комисия за борба с противообществени прояви на непълнолетни с мнение за налагане на възпитателни мерки.
“Имаме един дежурен екип в службата и ако по това време беше станал истински пожар, ние нямаше да можем своевременно да реагираме, заради шегата на това момче”, заяви началникът на РС “ПБЗН” – Полски Тръмбеш Светлин Михайлов.
Това е вторият случай в рамките на два дена, в който ученик подава фалшив сигнал на 112 за област Велико Търново. Във вторник 15-годишно момче от Свищов подаде фалшиво съобщение за бомба.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново