Международна операция “Шок 2” се проведе във Велико Търново

Публикувано на ср, 12 Дек. 2012
155 четения

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Международна операция за издирване и задържане на лица с влязла в сила европейска заповед за арест се проведе на територията на седем областни града, между които и В. Търново. Акцията се осъществява съвместно от органите на реда в България и Италия в сътрудничество със службата “Европол”.
Протичането на акцията бе официално оповестено от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според информацията на МВР вчера са били задържани общо 49 души, от които 8 – на територията на Италия. Спецакцията се води предимно по линия на лица, занимаващи се с изработката на скиминг-устройства, чрез които впоследствие се източват кредитни карти в чужбина. Лаборатория за изработката на такива устройства е локализирана от криминалистите на територията на страната.
Вчера на медиите не беше предоставена информация за самоличността на арестуваните лица, броят на задържаните в отделните области, както и разположението на откритата лаборатория. Стана ясно единствено, че най-голям брой арести е имало в Пловдив.
От ОД на МВР заявиха, че дирекцията на полицията във Велико Търново не е участвала пряко в организирането и провеждането на спецакцията.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново