Мъж застреля кучето на свой съселянин

Публикувано на пт, 22 Ное. 2013
424 четения

Бързо производство за проява на жестокост към домашно животно е образувано срещу 40-годишния В. К. от Поликраище. Във вторник в районното управление в Горна Оряховица бил получен сигнал от 78-годишна жена от същото село. Тя съобщила, че неин съселянин е стрелял с пушка по домашното й куче, в резултат на което животното е починало.
На място била изпратена дежурна оперативна група, която извършила оглед. Било установено, че кучето не е породисто и било взето преди време от сина на жената, която подала сигнала. Гледали го в двора си като куче-пазач. Все още не е изяснено какво е накарало В. К. да излее гнева си върху животното. Според едната от версиите причината била кавга между него и стопанина на кучето. Друга от версиите е, че животното неколкократно било влизало в двора на В. К., независимо че къщата му не е в съседство с тази, където то било отглеждано.
Със сигурност е установено, че мъжът убил животното със законно притежавана пневматична пушка калибър 5,5. Оръжието е иззето, а срещу В. К. е започнато наказателно производство.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново