Мъж потроши стъклата на Община В. Търново, искал да влезе в затвора

Публикувано на вт, 1 юли 2014
1221 четения

57-годишен мъж бе арестуван от полицията, след като потроши три от витринни стъкла на общинския Информационен център във Велико Търново. Сигнал за инцидента подал един от охранителите на Общината около 14,45 ч. вчера.
Според разкази на очевидци, извършителят се въртял видимо безцелно в продължение на няколко минути около центъра, но никой не му обърнал внимание. Внезапно започнал да мята камъни по стъклата, счупил три от тях, след което невъзмутимо влязъл в сградата на общината. Един от охранителите му препречил пътя и мъжът чистосърдечно си признал за вандалската постъпка, настоял гардът да повика полиция и заявил, че ще изчака идването на униформените служители. Допълнил, че е потрошил стъклата, за да го арестуват и вкарат в затвора. Бил чел, че условията в затворите били по-добри от тези, в които живеел той самият. Разказал, че е бивш футболист, но напоследък живеел много трудно и бил “жертва на циганския терор”, поради което считал, че ще живее по-добре в кауша.
“Той наистина изчака идването на полицията съвсем спокойно. Направи ми впечатление, че служителите на МВР разговаряха много учтиво и любезно с него, но накрая естествено му сложиха белезници и го отведоха. Важното е, че няма пострадали от камъните. Витрините са застраховани и ще бъдат подменени в най-кратки срокове”, увери общинският секретар Мина Илиева.
От ОДМВР – В. Търново, поясниха, че мъжът е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР и по случая е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 5 г. затвор. Тъй като няма данни да е осъждан през последните 9 г., съдът едва ли ще изпълни желанието му и вероятно ще получи условно наказание. Към момента няма данни мъжът да има регистрирано психично заболяване, нито се води на отчет в психо болница.
Пламен КАРАИВАНОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново