Майка от Дебелец е обвинена за убийството на бебето си

Публикувано на чт, 27 Дек. 2012
840 четения

35-годишна жена от Дебелец е обвинена в убийството на бебето си. На 20 април клошар откри трупчето на новородено момченце с пъпната връв около бебето, докато ровеше за пластмасови бутилки на градското сметище в Дебелец. Първоначално мъжът помислил голото изпоцапано телце за кукла, но като го побутнал, видял, че е труп на момченце, разказа кметът Димитър Димитров. Той подал сигнал в полицията. Бебето е било изхвърлено в боклукчийския контейнер и закарано до бунището от сметоизвозващия камион.
Полицията установи, че бебето е било родено живо на 13 април в домашни условия, без акушерска помощ. Майката – Даниела Иванова, е привлечена като обвиняема за умишлено убийство, извършено от майка върху новородената си рожба веднага след раждането. Наложена й е мярка за неотклонение “подписка”.
По информация от полицията аутопсията показала, че причина за смъртта е неполагане на грижи за бебето след раждането.
Даниела има три други деца, преди да изхвърли новороденото си бебе през април. Семейството й не живее в мизерия, а тя е напълно нормална жена, въпреки зверското деяние, което направи, разказват дебелчани.
Докато дядото на децата е бил жив, домочадието имало страхопочитание от него и били примерно семейство, после нещата излезли извън контрол, споделят още хората от Дебелец.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново