Масово избиват кучета в Михалци

Публикувано на чт, 6 Дек. 2012
251 четения

10 кучета е избил с пушка човек от Михалци в района на стопанския двор на селото, съобщиха в редакцията на “Янтра ДНЕС” възмутени читатели. Имало свидетели на престъплението, но засега те предпочитат да не се издават. Кучетата били собственост на двама души, и пазели стадото на овчаря и свинарника на местен бизнесмен.
Не знам избитите животни да са били причина за някакви инциденти, каза кметът на Михалци Петко Петков, който също потвърди инцидента. Сред труповете имало и 4 на малки кученца. Това е третият подобен случай на масово избиване на кучета в нашето село през последната година, като предполагаемите извършители са различни, допълни Петков. Въпреки последните промени в съответния закон, според които безпричинното умъртвяване на кучета се наказва със солидни глоби и дори със затвор до три години, вероятно тези извършители се считат за недосегаеми и ненаказуеми, коментира кметът. Петко Петков обясни, че в селото има пет-шест безпризорни животни по площада, но те не са зли и не закачат хората – поясни още той.
Еколози се надяват полицията и прокуратурата да разследват случая с избитите животни и да потърсят отговорност от извършителя.
Елка СПАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново