Масова употреба на наркотици в нощен клуб разкри полицията

Публикувано на пн, 1 апр. 2019
4323 четения

Горнооряховските полицаи установиха, че в нощен клуб в града масово се употребяват наркотици. При внезапна проверка извършена на 29 март от униформените, която е била част от специализирана полицейска операция, в задно складово помещение, в момент на употреба на амфетамин е хванат собственика на клуба 36-годишнияг Г.А. от гр. Г.Оряховица. Той е известен на органите на МВР, част е от криминалния контингент по линия на употреба на наркотици.
На входа на заведението е установен 40-годишният С.Ч., също криминално проявен. В близост до него полицаите намерили 4 грама амфетамин и зелено хапче, което при направения полеви тест също реагира на амфетамин.
40- годишният мъж е осъществявал пропускателния режим в заведението, като е събирал входна такса. На бара на заведението е установен и 31-годишният П.П., също добър познайник на полицията. До него също е открито зелено хапче, реагиращо при теста на амфетамин.
Тримата мъже са задържани и настанени в определените за целта помещения, а работата по документирането и доказването на престъпната им дейност продължава. В Районното управление в Г.Оряховица е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК. В хода на проведената специализирана полицейска операция е установен и клиент на заведението 37 годишния М.Г., без съдебни и криминалистически регистрации, а в джоб на якето му е установена метална кутийка с 3 грама марихуана в нея. 37 годишния мъж не е задържан, образувано е бързо производство по чл. 354а, ал. 3 от НК.
Проверката в заведението е част от специализирата полицейска акция, която се проведе в Горна Оряховица от 22,00 ч. на 30 март до 02,00 ч. на 31 март. При операцията бяха извършени проверки на питейни и увеселителни заведения, относно наличие на пропускателен режим, превишаване на определения допустим капацитет и спазване изискванията на закона за закрила на детето. Полицаите са следили още за водачи на МПС, с отнети шофьорски книжки или без свидетелство за съответната категория, нужна за управлявания от тях автомобил. Униформените са проверявали още дали водачите са седнали зад волана след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Проверени са лица 72, 14 МПС, съставени 2 акта.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново