Мащабна полицейска операция се провежда в областта

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
551 четения

Мащабна полицейска операция за противодействие на престъпността тече на територията на ОДМВР – В. Търново. Тя е по заповед на главния секретар на МВР и с разпореждане на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността и по-ефективно противодействие на престъпността. Обект на проверка са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства. Акцията има за цел и оказване на активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения.

Към 11,00 ч. на територията на ОДМВР – В. Търново са проверени 345 лица и 242 автомобила на изградени 14 контролно пропускателни пункта. Образувани са две бързи производства. Разкрити са 8 престъпления. Установени са две лица, обявени за общодържавно издирване. Задържани са две лица, доведи в РУ – 38. Съставени са 18 акта по Закона за движение по пътищата и са наложени 52 глоби по фиш, връчени са 14 електронни фиша.

Операцията се реализира с участието на служители от ОДМВР – В . Търново, Зонално жандармерийско управление, Регионална дирекция по горите, ТД НАП – В. Търново и РЗИ.

Подобни действия ще продължат през определен период, съобразно криминогенната обстановка.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново