Мария от Горна Оряховица е пребита до смърт от ревност

Публикувано на вт, 13 Ное. 2018
3632 четения

40-годишната Мария М. от Горна Оряховица е била убита от Николай Кънчев от ревност по време на шумния купон, който е бил съпроводен с много алкохол и наркотици. Това е признал 36-годишният извършител на тежкото престъпление. Безработният криминално проявен мъж беше обявен за общодържавно издирване. Той беше задържан в понеделник вечерта в Горна Оряховица в близост до автогарата. В продължение на два дни, от събота до неделя вечерта, полицаи го издирваха в района. При обиколката им около автогарата те видели мъж, който им заприличал на издирвания. Той обаче им обяснил, че не е убиеца, а този който търсят, се е спотаил в един от входовете на близкия блок.
Кънев бил задържан без да окаже съпротива и направил пълни самопризнания. Той обяснил, че Мария била негова приятелка. В злополучната вечер двамата отишли на гости в Светльо. След няколко чашки алкохол тя започнала да се закача с домакина. Това ядосало Николай и тримата се скарали. Николай започнал да бие жестоко Мария, която по-късно издъхнала. Побойникът избягал, а Светльо, който вече е в болницата със счупен череп, подал сигнал в полицията.
Трагедията в железничарския град се разигра в петък срещу събота. Сигнал за инцидента беше подаден в полицията едва 17,30 часа на 10 ноември. Окръжната прокуратура във Велико Търново е постановила Кънчев да остане за 72 часа в ареста. Държавното обвинение ще поискано от съда налагане на постоянна мярка „задържане под стража”.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново