Ловци се жалват на кмета на Елена заради отровени кучета

Публикувано на пн, 9 сеп. 2013
422 четения

На работна среща кметът на Елена инж. Дилян Млъзев, представители на ловните дружинки, директорите на държавните горски стопанства в община Елена и гл. инспектор Атанас Пашов, началник на РУ “Полиция” – град Елена, обсъдиха постъпила жалба за безразборно разхвърляне на отрова на териториите на ловно-стопанските райони в община Елена. Повод на срещата бе постъпила жалба от председателя на ловно-рибарска дружина с. Беброво Владимир Уколов, в която се твърди, че от няколко години на териториите на ловно-стопанските райони в община Елена системно се разхвърля отрова с цел изтребване на хищници, като в повечето случаи отровата се поема от ловни и домашни кучета.
Отрова се разхвърля и през активния ловен сезон, през пролетта, когато са отровени три ловджийски кучета, две от които умират, а едното оцелява, се казва още в подадената жалба. За продължаващо разхвърляне на отрова и за поредното натровено куче е получен и устен сигнал през миналата седмица.
На работната среща се дискутира организиране на срещи между членовете на дружини, на които да се уточни начинът и местата на разхвърлянето на отровите. Коментира се още организацията на срещи между самите дружини.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново