Латвиец и мъж от Монтана са жертвите на катастрофата край Ново село

Публикувано на чт, 16 Ное. 2023
1035 четения

Латвиец на 36 години с американски паспорт и мъж от Монтана на същата възраст са жертвите на жестоката катастрофа, която стана в района на Ново село в сряда вечерта около 19,30 часа. По първоначална информация са се ударили лек автомобил “Тойота”, движещ се в посока от В. Търново към София, управляван от латвиеца, и насрещнодвижещ се лек автомобил “Мерцедес” с 40-годишен от с. Петко Каравелово зад волана. Във втората кола имало и 19-годишен пътник.
В резултат на това на място са починали водачът на тойотата и 36-годишен мъж от Монтана, пътувал в същия автомобил.
Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване, като по първоначални данни лекият автомобил “Тойота” е навлязъл в лентата на насрещно движещия се “Мерцедес”, където е настъпил и ударът между двете превозни средства.
Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – В. Търново.
Водачът А. А. е изпробван за алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни. Телата на двете починали лица са откарани за аутопсия в областната болница “Д-р Ст. Черкезов”. От тях е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, резултатите се очакват.
Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново