Квартирант изтеглил 2000 лв. от картата на хазяина си

Публикувано на пн, 4 авг. 2014
344 четения

Криминалисти от Горна Оряховица установиха мъж, теглил неправомерно голяма сума пари с чужда дебитна карта.
Разследването започнало в края на миналата година, след като мъж от железничарския град се оплакал, че квартирантът му е задигнал дебитната му карта и е изтеглил общо 2000 лева от разплащателната сметка. Справка в банката показала, че сумата е изтеглена на няколко пъти от различни банкомати в период от девет дни през декември 2013 година.
Потърпевшият обяснил, че от години бил в приятелски отношения с 52-годишния Валери У. от Лясковец и тъй като последният искал временно да остане в Горна Оряховица, му предложил да живее при него срещу скромен наем. Валери се съгласил, но се отплатил на приятелския жест с наглата кражба на картата и листчето с ПИН-кода към нея. Мъжът е отдавна известен на органите на реда, като в миналото многократно е хващан да работи като “муле” за различни групи телефонни измамници.
Въпреки че криминалистите още от началото знаели, че той е отговорен за кражбата на картата, им отнело дълго време да стигнат до него, тъй като Валери практически не се задържал за повече от няколко дни на едно място. В крайна сметка преди няколко дни успели да го открият и го отвели на разпит в управлението. Той си признал за стореното и дал обещание да върне изцяло взетите пари на собственика им. Това би му позволило да се споразумее с прокуратурата за по-ниско наказание.
На Валери е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново