Kратки

Публикувано на ср, 11 Дек. 2013
205 четения

Млад мъж от стражишкото с. Камен е обвинен в ползване на фашива диплома за основно образование. През юли т. г. 27-годишният Х. Й. подал заявление в сектор “Пътна полиция”, с което искал да му бъде издадена шофьорска книжка. Към него приложил и диплома за основно образование, която обаче се сторила съмнителна на служителите. При направената проверка се оказало, че е фалшифицирана, а самият Х. Й. има само начално образование. Мъжът е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.

Две непълнолетни момчета са установени като извършители на две кражби. Сигнал за двете престъпления бил подаден в понеделник от собственици на имоти във Велико Търново и в с. Ресен. Те се оплакали, че от жилище в старата столица са задигнати 26 лева и мобилен телефон, а от стопанска постройка в селото са изчезнали храсторез, водоструйка и домакински електроуреди. Още в същия ден полицаите успели да установят извършителите – момчета на 16 г. и 14 г. Вещите са установени и иззети, а по случая е започната преписка.

Служители в полицейското управление в Павликени са спипали трима мъже и 17-годишно момче – всичките от с. Водолей, които се опитвали да превозват незаконно добита дървесина. След предварително получена информация, полицаите извършили оглед в землището на с. Паскалевец и попаднали на четири конски каруци, натоварени с дървесина. Във всяка от каруците имало по 1 куб. м дърва, без да има поставена контролна горска марка. Последвалата проверка показала, че незаконно добитото твърдо гориво е собственост на Община Павликени. Дървата са иззети, а четиримата апаши са отведени в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.
 Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново