Крадци пребиха и ограбиха възрастен мъж в Пушево

Публикувано на пт, 18 юли 2014
315 четения

Полицията разследва грабеж в с. Пушево, извършен по изключително брутален начин късно вечерта във вторник.
Около 2 минути след полунощ на тел. 112 се обадил 68-годишен мъж, който звучал много изплашено и заявил, че двама непознати са нахлули в къщата му и са го обрали. На място незабавно била изпратена дежурна оперативна група на районното управление във В. Търново. Пред криминалистите потърпевшият разказал, че спял, когато внезапно бил разбуден от шум. Докато успее да се разсъни, двама непознати се нахвърлили върху него, нанесли му побой, след което го инструктирали да кротува, ако иска да остане жив.
След заканата двамата претарашили цялата къща и отнесли телевизор, моторна резачка и две метални туби, както и портфейла на жертвата си с 40 лева и лични документи.
Потърпевшият не знаел дали крадците са били с кола, обяснил само, че двамата нападатели вероятно са роми. Той не е получил сериозни наранявания от побоя, но при идването на полицаите е бил много уплашен и разстроен. Огледът на местопроизшествието показал, че престъпниците предварително са прерязали кабел, който захранва лампа на двора на къщата. Вероятно целта е била да не бъдат забелязани, докато пресичат откритото пространство. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по случая продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново