Крадци пребиха и ограбиха психично болен в дома му

Публикувано на вт, 5 авг. 2014
309 четения

Криминално проявени мъже от с. Сушица нападнаха и обраха свой съселянин, страдащ от психично заболяване. Бруталното престъпление било извършено около 11,30 ч.в събота.
48-годишният мъж живеел сам в наследствен имот в стражишкото село. Бил ерген и страдал от психично заболяване, което налагало периодично да престоява в специализирани заведения. Имал леки пристъпи понякога, но не бил опасен, твърдят местни жители. От известно време състоянието му било относително стабилно и се държал нормално. Въпреки че живеел сам, негови близки периодично проверявали дали има нужда от нещо.
В събота бил в къщата, когато внезапно двама мъже нахълтали вътре. С викове и крясъци му наредили веднага да си даде всичките пари и ценности, а тъй като шокираният мъж явно не реагирал достатъчно бързо, започнали жестоко да го бият. След като го изтезавали известно време, нападнатият обяснил къде е “тайника” с всичките му пари – 86 лева. Апашите ги взели, оставили го в безпомощно състояние и избягали от къщата. Потърпевшият не е получил травми, които да застрашават живота му, но бил шокиран и разстроен от станалото и се наложило временно отново да бъде настанен в болницата в с. Церова кория.
Показанията му се оказали достатъчни на криминалистите, за да установят извършителите. Според разследващи, грабежът бил замислен от 29-годишния Асен Илиев от същото село, който явно знаел за състоянието на нападнатия човек и това, че няма да може да окаже реална съпротива. Илиев има лоша репутация в селото и е отдавнашен познайник на полицията, основно по линия на кражби. Към момента той се укрива от полицията и е обявен за общодържавно издирване. Криминалистите са успели да спипат неговия съучастник в грабежа – 19-годишния С. Й. Младежът е привлечен като обвиняем за грабеж и е пуснат на свобода срещу парична гаранция от 500 лв. Разследването по случая продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново