Кола се блъсна във влак, водачът оцеля по чудо

Публикувано на вт, 1 юли 2014
971 четения

Лек автомобил се вряза във влак в Полски Тръмбеш, a водачът на колата оцеля по чудо. Инцидентът станал около 17 ч. в неделя на жп прелез в северната част на града. Джип, управляван от 32-годишен мъж от с. Павел, се движел по пътя от с. Страхилово към Полски Тръмбеш. Когато достигнал до охраняемия прелез, бариерата се спуснала, което сигнализирало, че предстои преминаване на влак. Вместо да спре и да изчака композицията, шофьорът настъпил газта и заобиколил бариерата. Точно в този момент през прелеза преминал пътническия влак по направление Горна Оряховица – Русе.
Водачът не успял да спре навреме и се врязал в композицията. От удара джипът бил буквално изхвърлен настрани, а според полицаи, пораженията по него са толкова големи, че колата едва ли повече ще може да бъде използвана. За щастие, шофьорът се оказал без никакви наранявания. Няма нанесени щети и по вагоните на влака. Заради произшествието композицията е била спряна за около 30 минути, след което е потеглила за Русе. Влакът е пристигнал на гарата в крайдунавския град без повече инциденти. Пред полицаите шофьорът обяснил, че е преминавал много пъти през прелеза и му направило впечатление, че минава много време от спускането на бариерата до преминаването на влака.
Тъй като този път тя се спуснала буквално пред очите му, решил, че може да премине много преди композицията да достигне прелеза. Рисковата маневра обаче едва не му струвала живота. На шофьора е съставен акт за административно нарушение и ще му бъде наложена глоба.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново