Изземат делото за смъртта на Феро от Окръжната прокуратура във В. Търново и го дават на Ловешката

Публикувано на пн, 13 Ное. 2023
1201 четения

Делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов ще бъде иззето от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на Ловешката. Разпореждането е на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна срещу „подписка“ шофьора, причинил катастрофата, бе извикан при Сарафов, за да обясни защо е пуснал срещу подписка мъжа, причинил тежката катастрофа в събота, при която загина Спасов.
Временно изпълняващият функциите главен прокурор ще провери работата на великотърновския прокурор Йордан Кожухаров през последните три години. Това съобщи самият Кожухаров след 30-минутна среща с Борислав Сарафов.
Преди срещата Кожухаров каза, че решил да вземе тази мярка за неотклонение заради липса на експертиза и впоследствие уточни, че е получил уверенията от разследващите полицаи, че шофьорът Начо Пантелеев няма обременено минало на пътя.
Кожухаров призна, че вероятно се е предоверил, а е трябвало да направи собствена проверка.
Той посочи, че го притеснява разпоредената проверка, тъй като всеки работи и може да допуска грешка, но отказа да каже дали възприема случилото се, включително и извикването му в кабинета на главния прокурор като форма на натиск.
Беше категоричен обаче, че при решението си се е водил само и единствено от събраните доказателства и от закона.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново