Иззеха 9 оръжия със заличени номера от 52 – годишен мъж

Публикувано на чт, 22 окт. 2020
1726 четения

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията на РУ – Елена, под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново. Акцията е реализирана с участието на служители от РУ – Елена и ОДМВР – В. Търново.
В рамките на операцията са образувани две досъдебни производства, три преписки, проверени са 45 автомобила и 70 граждани. Съставени са 6 акта и са наложени 20 глоби по фиш. Заснети са 36 видеоклипа за скорост.
При проверка в неурегулиран имот в Средно село, обитаван от 52-годишен мъж от село Новогорци, известен на полицията, в едно от помещенията са установени 8 късоцевни, огнестрелни оръжия – 6 пистолета „Макаров“, един „Байкал“ и един „Маргони“, едно дългоцевно оръжие – карабина ИЖ 18 и 152 боеприпаса за тях. От полицията съобщават, че оръжията са със заличени номера и без необходимите разрешителни за притежание и съхранение.
В друго жилище, ползвано от същото лице са намерени наркотични вещества. По двата случая са образувани досъдебни производства.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново