Иззеха 65 грама канабис от жилище във В. Търново

Публикувано на пн, 6 ян. 2014
475 четения

Канабис и импровизирана домашна система за отглеждането му установиха полицаи в жилище във В. Търново. Обискът на дома на ул. “Георги Измирлиев” бил извършен в хода на специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението и съхранение на акцизни стоки без бандерол.
След предварително получена оперативна информация, криминалистите нахлули в жилището на 35-годишния В. С. Открили плик, съдържащ суха зелена растителна маса, която при направен полеви наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на наркотика било около 65 грама. При допълнителна проверка полицаите открили електрическа инсталация с апарати, използвани при отглеждането на забранените растения от рода на конопа в домашни условия. Допълнителни електроуреди, част от импровизираната “лаборатория”, били открити в гардероб в една от стаите. Саксии с канабис обаче не били намерени и криминалистите предполагат, че собственикът вече е бил “обрал реколтата”, когато е извършена проверката.
В. С. е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. Той не е известен на полицията и не е осъждан. Срещу него е започнато досъдебно производство. Наркотикът и електроуредите са иззети като веществени доказателства.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново