Иззеха 18 кг марихуана, задържан е 30-годишен мъж

Публикувано на ср, 13 Ное. 2019
5847 четения

30-годишният свищовлия бeше задържан при специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества. Акцията е реализирана от русенските полицаи под наблюдението на прокуратурата. На 9 ноември униформените в град Бяла извършили проверка на земеделска нива в местността “Бабин кладенец”, която се намира в землището на село Кривина и открили разстлана върху найлони и дървени плоскости зеленикава тревна маса, която се оказала марихуана при извършения полеви наркотест. В близост до нивата бил засечен и паркиран товарен автомобил с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга при вида на полицаите, но бързо бил задържан. При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.
В хода на операцията са проверени адреси в Свищов и село Кривина, където са открити още количества марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма.
По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново