Изправят пред Темида мъж, мамил с обещание за доставка на дърва

Публикувано на чт, 7 Мар. 2019
198 четения

Районната прокуратура в старата столица внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, мамил с обещание за доставяне на евтини  дърва за огрев. От държавното обвинение съобщават, че мъжът нямал постоянен адрес и живеел на квартири в различни градове. Нямал легални източници на доходи и средства за препитание набирал чрез измами спрямо възрастни лица, изразяващи се в обещание за доставяне на дървесина на изгодна цена и взимане предварително на сумите за дървесината, без обаче след това да им ги доставя. Осъждан е четири пъти за престъпления от общ характер.
На 10 октомври 2017 г. той бил в старата столица. Решил да намери някой възрастен човек, когото да измами. Заговорил мъж, на който обяснил, че щял да кара камион с дърва за огрев на леля си, която живеела във В. Търново, но тя нямала финансовата възможност да закупи цялото количество и попитал дали познава хора, които да търсят, да си закупят дърва.
Човекът се сетил за своя съсед – П. К. и обяснил на обвиняемия къде живее. Обвиняемият веднага отишъл до дома на пострадалия. Обяснил, че ще му достави четири кубика дърва за огрев на изгодна цена от 50 лева кубика. За да го убеди, че няма нищо съмнително, обвиняемият дори му оставил телефонен номер за връзка и споменал, че се познава със сина му. Убеден от думите му, пострадалият му дал 200 лева, а обвиняемият обещал, че ще докара дървата на 13 октомври 2017 г., около
09, 00 часа. След като взел парите, обвиняемият нито се обадил повече, нито изпълнил обещаното. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново