Изправят пред съда мъж, убил приятелката си и счупил черепа на свой познат

Публикувано на вт, 30 юни 2020
149 четения

38-годишен жител на Горна Оряховица се изправя пред Темида заради жестоко убийство на приятелката си и счупен череп на свой познат.
Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който подсъдимият Николай Кънчев от Горна Оряховица е обвинен в това, че на 10 ноември 2018 г., в частен имот на ул. “Славянска” № 23, умишлено умъртвил Мария П. от Горна Оряховица чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по тялото на жертвата, като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост.
Със същия обвинителен акт Николай е обвинен още, че в същия апартамент причинил закрита черепно-мозъчна травма на собственика Светльо С. чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце. Причинената средна телесна повреда е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.
Убиецът и жертвата му Мария били на купон в апартамента на Светльо с много алкохол и дрога. В нощните часове между тримата избухнал скандал. Николай обвинил гаджето си и приятеля си, че се свалят под носа му и се нахвърлил с юмруци върху двамата. От зверския побой Мария издъхнала, а домакинът се оказал със счупен череп. След като Светльо се свестил на следващата сутрин, се обадил в полицията, че в жилището му има мъртва жена.
Николай първоначално се укрива от полицията във входовете на жилищни блокове и на други необитаеми места в железничарския град. Той бе обявен за общодържавно издирване. Бдителни граждани го разпознаха, след което бързо беше заловен от полицията.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново