Издирват извършители на грабеж на лек автомобил

Публикувано на пт, 15 Ное. 2013
416 четения

Криминалисти работят по разкриването на грабеж, при който е отнет лек автомобил в П. Тръмбеш. Сигнал за престъплението бил получен около обяд в сряда на тел. 112. Обадил се 41-годишен мъж от с. Обединение, който заявил, че двама мъже му взели колата и го оставили с непълнолетния му син на пътя между П. Тръмбеш и селото, където живеел. На място била изпратена оперативна група, която открила пострадалия и го разпитала.
Пред полицаите мъжът обяснил, че по-рано през деня е отишъл до пазар за животни в града и се срещнал с двама познати на възраст 50 и 33 г. Между тримата се завързал спор относно дължима сума, но не успели да го разрешат и се разделили. По-късно потърпевшият тръгнал с личния си “Форд” да се прибира към селото. По пътя го застигнало “Ауди”, което го принудило с агресивни маневри да отбие. Водачът на форда слязъл и бил нападнат от пътуващите в другата кола мъже – същите, с които по-рано се карали в П. Тръмбеш. Единият от тях го ударил по лицето, заплашил него и сина му със саморазправа, след което се качил във форда и го подкарал.
По случая е образувано досъдебно производство, а часове след инцидента откраднатата кола била открита от полицията на паркинг в П. Тръмбеш. Издирването на извършителите на грабежа продължава. От полицията поясняват, че има заподозрени лица, но към момента отказват да разкрият самоличността им.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново