Издирват апаши, обрали жена в старата столица

Публикувано на пн, 6 ян. 2014
591 четения

68-годишна жена от Велико Търново стана жертва на грабеж. Престъплението било извършено около 22,30 ч. в четвъртък на бул. “България” в старата столица, недалеч от пазара. Потърпевшата се прибирала към дома си, когато двама непознати я доближили, единият я блъснал силно, а другият изтръгнал дамската й чанта. След нападението двамата побегнали в посока пазара и до момента не са установени. Ограбената жена се обадила на тел. 112 и съобщила за станалото. Пред дежурната оперативна група е обяснила, че нападателите са млади мъже на възраст около 20 г.
По нейните обяснения в чантата не е имало пари, а само лични документи и лекарства. По случая в РУП – Велико Търново, е образувано досъдебно производство.
Криминалисти от старата столица успяха да разкрият извършителя на друга кражба на дамска чанта, извършена на 31 декември миналата година в с. Миндя. В същия ден британка, живееща в същото село, се оплакала, че апаш се е вмъкнал незабелязано в дома й и е задигнал чантата, в която имало 250 лв. и дамски часовник. Само за няколко дена полицаите успели да разкрият престъпника – 33-годишната Б. Д. от същото село, която до този момент не е имала криминални прояви. Чантата била намерена в нея заедно с парите и часовника и е върната на чуждата гражданка.
Крадлата е задържана за срок от 24 часа, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново