Хванаха шофьор с над 4,06 промила алкохол в кръвта

Публикувано на пт, 7 Февр. 2014
1120 четения

Водач на лек автомобил бе спипан да кара под въздействието на 4,06 промила алкохол в кръвта. Толкова отчел дрегерът при проверката на 32-годишния Йордан П. от Лясковец, който е и гражданин на Руската федерация. Според показанията на устройството с тези промили мъжът трудно би останал в съзнание. Въпреки това Йордан се държал съвсем адекватно, шофирал нормално колата си “Фолксваген” и бил спрян от полицията за рутинна проверка около 23,20 ч. в сряда. Едва когато слязъл от колата, униформените служители усетили, че лъха на алкохол.
Според криминалистите астрономическите показания на дрегера могат да бъдат обяснени с това, че мъжът е бил спрян минути, след като пил. Йордан гаврътнал няколко чаши с пелин и бира в заведение във В. Търново и се качил в колата, с намерение да се прибере в дома си.
След проверката той е отведен в “Спешна помощ” в старата столица, където е дал кръвна проба за химичен анализ. Резултатите от нея все още не са готови, но се очаква те да покажат значително по-ниско процентно съдържание на алкохол. Йордан е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, а срещу него е образувано бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. До момента той няма криминални регистрации и не е осъждан.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново