Хванаха шофьор с 2,48 промила

Публикувано на ср, 10 Юли 2019
401 четения

Двама водачи, употребили алкохол, установиха полицаите в Павликени и Стражица. В сряда в Лесичери е спрян лек автомобил “Ландроувър”, управляван от британски поданик, който живее в дряновското село Гостилица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,88 промила. Той е отказал кръвна проба.
От полицията съобщават, че късно вечерта във вторник, около 23,38 ч., в село Царски извор е извършена проверка на лек автомобил “Опел”, управляван от 53-годишен мъж от същото село. Установено е, че апаратът е отчел 2,48 промила алкохол в кръвта. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ.
Три нерегистрирани возила хванаха за ден служители на полицейските управления в Павликени и Стражица. Във вторник при провеждане на специализирана полицейска операция на територията на Районното управление в Павликени в село Върбовка са проверени мотопед и лек автомобил “Мерцедес”, с прикачено полуремарке. В хода на извършените проверки е установено, че мотопедът е без регистрационни табели, както и ремаркето на автомобила. И двете возила не са регистрирани по установения ред.
Неправоспособен водач с нерегистриран автомобил, установиха и стражишки полицаи. Във вторник в Царски извор е извършена проверка на товарен автомобил “Пежо Боксер”, управляван от 32-годишен неправоспособен от същото село. В хода на проверката е изяснено, че регистрационните табели на возилото са с изтекъл срок и същото не е регистрирано по установени ред. По всички случаи са образувани бързи производства.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново