Хванаха наркодилър от Ресен

Публикувано на пн, 24 Февр. 2020
7007 четения

Голямо количество наркотични вещества иззеха служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР в старата столица и Районното управление на полицията в Г. Оряховица.
В неделя около 13,00 ч. в района на местността “Дълга лъка” е извършена проверка на лек автомобил “Сеат”, управляван от 34-годишен мъж от село Ресен. При проверка в автомобила е намерен плик, съдържащ около 15 грама вещество на бучки, което при полеви наркотест реагирало на амфетамин. В хода на започнатото досъдебно производство е извършено претърсване в имот в Ресен, обитаван от мъжа, където са намерени и иззети 56 пликчета, съдържащи листна маса. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа.
Същия ден при провеждане на специализирана полицейска операция в Лясковец е извършена проверка на лек автомобил “Тойота”, управляван от 19-годишен местен жител и пътник – негов връстник от Ловеч. В хода на проверката са намерени и иззети около 10 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис, електронна везна и метална мелница. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Образувано е бързо производство. Работата по документиране на двата случая продължава.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново