Хванаха мъж, задигнал 1100 лева от автогарата в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 6 Дек. 2012
183 четения

27-годишният Детелин Великов от стражишкото село Кесарево бе задържан за кражба на 1103 лева от гише на автогарата в Горна Оряховица. Престъплението било извършено около 21 часа в неделя.
Великов е стар познайник на полицията и е осъждан. Няколко дни преди кражбата бил освободен от затвора, където лежал осемгодишна присъда за кражби и грабежи. Като излязъл на свобода, започнал да търси начин да препечели по престъпен начин. В неделя привечер отишъл на автогарата и се разхождал без видима цел.
На едно от гишетата касиерка извадила оборотни пари за отчет и ги оставила в дървена кутия. За момент влязла навътре да вземе билети и в последния момент забелязала как непознат мъж бързо се приближил към гишето, проврял ръка през отвора и грабнал парите от кутията, която била оставена близко до стъклото. Служителката се развикала и натиснала паник-бутона в обекта. Детелин успял да избяга преди пристигането на полицията. Качил се на първия автобус, който видял, и се озовал в Пловдив. Там също се мотал в района на автогарата. Това било първото място, което криминалистите претърсили, след като разбрали накъде е потеглил крадецът. Мъжът бил закопчан на следващия ден, като успял да изхарчи малко под 200 лв. от задигнатите пари. В него били открити 918 лв, които полицаите иззели. Веднага прокуратурата внесла искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” и съдът я е уважил.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново