Хванаха двама рецидивисти от Павликени, участвали в ало измама за 7 500 евро

Публикувано на вт, 19 Февр. 2019
1633 четения

Двама рецидивисти от Павликени – на 31 г. и 23г. бяха задържани в Левски в лек автомобил при специализирана полицейска операция, свързана със задържането на извършители на „телефонни измами“. Операцията е проведена в понеделник на териториите на областите Плевен и Добрич под ръководството на ГД „Национална полиция“.
В полицията била получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила обаждане по домашния си телефон и била убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“. Тя нагласила в плик събраната сума и я хвърлила през терасата си. В този момент полицаите задържали 37-годишен варненец, който бил изпратен на домашния адрес като „куриер“, за да вземе получените от жената 7 500 евро.
Двамата мъже от Павликени са задържани заради съпричастност към извършеното в Добрич престъпление. При обиск в джоба на панталона на водача било намерено пликче с бяло прахообразно вещество, а тестът за шофиране след употреба на наркотици дал положителен резултат. В рамките на извършените процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства, които показват участието на мъжете в престъпната схема.
Тримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока установяване и на други участници към извършеното престъпление.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново