Хванаха двама, претарашили 10 автомобила

Публикувано на пн, 3 Дек. 2012
173 четения

Двама мъже са задържани за десет кражби на акумулатори и техника от паркирани автомобили на територията на Лясковец, Горна Оряховица и Община Елена. Криминалисти са установили извършителите на кражба от “Фолксваген Голф” в началото на миналия месец в Лясковец. Колата била паркирана пред блока в града, а на сутринта на 3 ноември, собственикът я заварил отворена, липсвали ъглошлайф, два перфоратора, както и акумулаторът на колата. В хода на досъдебното производство били задържани 20-годишният Ж. К. и аверът му К. Б. (25 г.) – и двамата от Лясковец. При разпитите младите мъже признали, че са отговорни за още девет подобни престъпления.
Същите са извършили и последователните кражби от три автомобила в еленското село Палици. Чрез взломяване на предна врата и отваряне на капак на двигателя двамата апаши задигнали CD-плейър на автомобил “Фолксваген Голф” в селото, усилвател, две тонколони, както и акумулатора на превозното средство. Другите две возила били различни модели “ВАЗ”, паркирани едно до друго на около 50 м от разбития фолксваген. От ладите били взети два автокасетофона, като от едната е задигнат и акумулаторът.
Останалите шест посегателства са извършени в Г. Оряховица и Лясковец през ноември.
Всички откраднати акумулатори и аудиооборудване са намерени от органите на реда. По всяка вероятност крадците са се надявали да ги продадат.
Ж. К. и К. Б. не са известни на органите на реда и не са осъждани. Единият от тях има стара криминална регистрация за шофиране без книжка, но до присъда не се стигнало. Към момента те са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново