Хванаха двама дрогирани шофьори и двама наркодилъри

Публикувано на нд, 21 февр. 2021
4147 четения

Двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и П. Тръмбеш. На 18 февруари сутринта в Лясковец е извършена проверка на лек автомобил “Фолкскваген”, управляван от 22-годишен от Д. Оряховица. При проверка за употреба на наркотични вещества апаратът е  отчел положителна реакция на канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. При последвала проверка в жилището му са намерени и иззети още около 30 грама от наркотичното вещество. Още същия ден, след доклад на материалите по случая в прокуратурата, той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.

Същия ден вечерта около 23,30 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция в П. Тръмбеш е извършена проверка на лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 41-годишен мъж от Кубрат. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества апаратът е дал положителна реакция на кокаин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

От полицията съобщават, че униформените във В. Търново също са иззели наркотични вещества. В ранните часове на 19 февруари в областния град е извършена проверка на двама младежи. При последвало претърсване в жилището на единия от тях – 20-годишен, са намерени и иззети около 50 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Същия ден при проверка в друго жилище в областния град, обитавано от 23-годишна жена, са установени и иззети пликчета с бяло прахообразно вещество с тегло около 10 грама, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин, и около 1 грам растителна маса, която се оказало, че е марихуана. Обитателката на имота е задържана за срок до 24 часа. По случая е започнало досъдебно производство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново