Горнооряховец се опита да премине през КПП без декларация

Публикувано на пн, 4 май 2020
3519 четения

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица установиха водач, преминал през КПП, отказвайки да представи декларация, в която да посочи причината за пътуването си. От полицията съобщават, че в петък в 13,25 ч. през КПП – Г. Оряховица е преминал лек автомобил “Мерцедес”, чийто водач не представил на проверяващите декларация и отказал да попълни такава, както и да посочи причината за пътуването си. Той продължил движението си в посока В. Търново. В последствие нарушителят е установен. Това  47-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан.

Великотърновските полицаи също установиха мъж, който е нарушил противоепидемичните мерки и е подал неверни данни в декларация. В събота на КПП – с. Леденик той е декларирал, че отива на работа, като местоработата му се намирала в селото. При последвала проверка на работното му място той не бил установен там. И по двата случая са започнати досъдебни производства.

През последните дни има и три случая на две жени и един мъж, нарушили заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал.2 от НК,Случаите са от селата Първомайци и Добри дял.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново