Горнооряховец с жалба срещу Симон Милков за побой

Публикувано на чт, 28 Февр. 2019
11776 четения

Притеснен съм, защото повече от два месеца няма развитие по жалбата, която подадох в Районното управление на полицията в Г. Оряховица във връзка с побоя, който ми нанесе Симон Милков, заяви пред “Янтра ДНЕС” 20-годишният Галин Николов от железничарския град. Той обясни, че случката се е развила на 16 декември в заведението “Банята”, където отишъл на дискотека. Галин си спомня, че си поръчал нещо за пиене, бил с приятели. “По едно време идва този мъж до мен, блъска ме, удря ме. След малко същата ситуация се повтори. Отидох и казах на управителя, който дойде и застана близо до нас. Милков не дойде повече. Малко по-късно слязох във фоайето да видя едно момиче. Тръгнах да се връщам и го гледам – той срещу мен. Каза ми, че може да ме набие и да ме убие, където си пожелае. Започна да ме удря в главата, аз паднах и той продължи да ме рита. Това продължи около 1-2 минути. После някакъв човек дойде и го дръпна”, разказва Галин. Младежът обясни, че не може да си обясни отношението на Милков към него. “Може би защото бях ходил на протестите срещу горивата във В. Търново. Тогава той ми беше писал във фейсбук, че ако продължа да ходя, полицаите могат да ме арестуват и да спя в ареста”, спомня си Галин.
Веднага след инцидента той пуснал жалба в Районното управление на полицията в Г. Оряховица. Към нея приложил и медицинското, което му издали след прегледа в болницата. В него е посочено, че му е причинена лека телесна повреда.
Към този момент Милков е с условна присъда от Районния съд във В. Търново. Тя му беше наложена заради инцидента от 13 май 2016 г. в старата столица, когато помля в нетрезво състояние три коли и ограда на ресторант. Инцидентът стана на бул. “България”, където Симон губи контрол над служебното си возило и блъска паркираните в дясно три автомобила. При удара единият от тях влетява в лятната постройка на ресторант. Тогава пристигналите на място полицаи установиха, че виновникът за случката се е движил със скорост от 85,7 км/ч. при максимално допустима скорост от 50км/ч. за населено място, а на всичко отгоре е шофирал с 1,75 промила алкохол в кръвта. Магистратите решиха Милков да получи една година лишаване от свобода, отложено за срок от три години, както и глоба в размер на 500 лв.
“Янтра ДНЕС”
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново