Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица

Публикувано на чт, 30 мар. 2023
5271 четения

Глутница безстопанствени кучета убиха млада жена в Долна Оряховица. Трагичният инцидент е станал в четвъртък сутринта. 40-годишната жена е открита около 08,00 ч., когато е подаден сигнал на спешния телефон 112. Открита е на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани. Жената е отивала на работа, била е от една година санитар в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Г. Оряховица. Жертвата е семейна, има 15-годишно дете.
Във връзка с трагедията в Районно управление – Г. Оряховица, е започнато досъдебно производство за изясняване механизма и причините за смъртта й. Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – В. Търново, като към настоящия момент са извършени множество процесуални действия. Направен е оглед на мястото на трагедията в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, както и други действия по разследването.
От прокуратурата посочват, че към момента данните сочат, че нараняванията по тялото на починалата жена са причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. В него са установени три кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от кръв по тялото. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три. Обективните находки по делото ще бъдат подложени на експертен анализ, посочват от прокуратурата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново