Глобиха с 1000 лв. жена, подала фалшив сигнал за убийство

Публикувано на вт, 12 Ное. 2013
397 четения

1000 лева глоба ще трябва да плати 38-годишната К. Н. от Павликени, подала фалшив сигнал за извършено убийство. Жената живеела със съпруга си в апартамент на първия етаж на ул. “Цар Иван Асен II”. Жилището им било над денонощен хранителен магазин, който, според показанията на К. Н., работел и като импровизирана кръчма. Клиенти се събирали на по чашка, вдигали шум в малките часове на денонощието и й пречели да почива.
На 16 август около 2,45 ч. жената се разбудила от викове и крясъци, идващи от търговския обект под нея. Тъй като съпругът й бил на работа на следващия ден, жената се притеснила да не го събудят и решила да се обади в полицията. Според показанията й, тя не за първи път звъняла на органите на реда с молби да прекратят среднощния тормоз, но в предишните случаи нямало ефект. Затова решила да “стресне” полицаите, като набрала телефон 112 от мобилния апарат на съпруга си и заявила, че в магазина е извършено убийство. Не оставила никакви данни за себе си.
На място незабавно били изпратени два автопатрула, които така и не открили “убит”. След като осъзнали, че са пратени “за зелен хайвер”, полицаите проследили сигнала. Бързо установили собственика на мобилния апарат и адреса му и похлопали на вратата на К. Н. Жената си признала, че умишлено е подала неверния сигнал с цел полицията да дойде на адреса и да вземе отношение към вдигания шум от магазина. Тя била отведена в Районното управление и срещу нея започнало досъдебно производство. Тъй като не била осъждана, прокуратурата внесла предложение за освобождаване от наказателна отговорност в Районен съд – Павликени. По чл. 78 от НК съдебният състав постановил глоба към минималния предвиден от закона размер. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново