Един загинал и няколко пострадали след катастрофи в областта

Публикувано на нд, 5 Ное. 2023
870 четения

54-годишен от Г. Оряховица е загинал при катастрофа на пътя Г. Оряховица – с. Козаревец, съобщават от полицията. Произшествието е станало в събота около 10,30 ч. По първоначална информация са се ударили два леки автомобила – фолксваген, управляван от 54-годишния загинал водач, и тойота, управлавана от 61-годишен от В. Търново. В резултат на това на място е загинал водачът на фолксвагена. Другият водач е с фрактура на ключица. Той е изпробван за употреба на алкохол, тя е отрицателна. Взета им е кръвна проба за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване.
Още двама водачи са пострадали при катастрафа на главен път София – Варна, в района на разклона за село Железарци. Инцидентът е станал в събота около 03,20 ч. По първоначална информация лек автомобил „Тойота“, управляван от 25-годишен от Пловдив, движещ се в посока към Варна, е навлязъл в лентата за нарещно движение и се е ударил във волво, управлявано от 18-годишен от София. В резултат на това са пострадали и двамата водачи. Същите са без опасност за живота. Пробите им за алкохол са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ.
Водач на товарен автомобил е пострадал при катастрофа на пътя В. Търново – Русе, в района на Поликраище. Произшествието е станало в събота около 11,30 ч. По първоначална информация товарен автомобил, с прикачено полуремарке, управляван от 30-годишен турски гражданин, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в товарен автомобил, управляван от 40-годишен от село Козловец. В резултат на това е пострадал 40-годишният водач. Той е с фрактура на крака. Двамата шофьори са изпробвани за употреба на алкохол, пробите им са отрицателни.
Причините за произшествията са в процес на изясняване. По случаите са започнали досъдсебни производства.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново