Двуетажна вила изгоря напълно край Свищов

Публикувано на пн, 18 Ное. 2013
407 четения

Пожар унищожи напълно вила край Свищов. Сигнал за инцидента бил получен около обяд в петък от граждани, които забелязали гъст дим от постройка в местността Стъклен. На място незабавно бил изпратен екип на РС “Пожарна безопасност и защита на населението” – Свищов. Той успял да потуши пламъците, но огънят унищожил над 40 квадратни метра от покрива и нанесъл сериозни щети по цялата сграда, която към момента е негодна за ползване. Пострадали хора при инцидента няма.
Извършен е оглед от оперативна група на Районното управление на полицията в Свищов, като следи от умишлен палеж не са открити. Какво точно е причинило пожара, все още е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.
Късо съединение в електрическа инсталация е причинило друг пожар със сериозни материални щети няколко часа след инцидента в Свищов.
Малко след полунощ на телефон 112 постъпил сигнал от гражданин, който съобщил, че гори селскостопанска постройка в златаришкото село Горна Хаджийска. Два противопожарни автомобила с огнеборци били изпратени на място и успели да се справят с огнената стихия. В пламъците обаче изгорели 1000 бали фураж, 280 квадратни метра от покрива и едно теле. Благодарение на намесата на пожарникарите били спасени други шест домашни животни, отглеждани в постройката, както и по-голямата част от сградата.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново