Двама мъже в ареста за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие

Публикувано на пн, 9 Дек. 2013
657 четения

Двама мъже се озоваха в полицейския арест, след като били хванати да нарушават наложена от съда заповед за защита от домашно насилие. Около обяд в събота в полицейското управление в Елена се обадила 33-годишна жена от същия град. Тя обяснила, че брат й нахлул в жилището й и отказва да си тръгне, преди да получи 10 лева “назаем”. Сестрата обяснила, че срещу 30-годишния мъж има издадена заповед за защита от домашно насилие, според която той не трябва да доближава дома й. На място бил изпратен полицейски патрул, който установил, че Б. М. действително е в къщата. Униформените служители го извели с белезници и го оставили в ареста за 24 часа. Освен за тормоз над близките си, мъжът е известен на полицията и по линия на криминални деяния.
В петък вечерта сходен сигнал бил получен от 45-годишна жена от Свищов, която се оплакала, че бившият й приятел, с когото живеела на семейни начала, е в дома й, независимо че няма право да стъпва там заради прояви на домашно насилие. С решение на съда от 26 ноември на мъжа било забранено да доближава жилището за срок от 1,5 г. До него се стигнало след солиден запой вечерта на 22 октомври, когато 49-годишния А. А. се нахвърлил върху приятелката си, обвинил я, че искала да спи със сина му и започнал да я налага с юмруци. Наложило се жената да бяга посред нощ от жилището си боса и по пижама и била приютена от съседи. До издаването на съдебната заповед жената не посмяла да се прибере в дома си и живяла при сина си. След като полицаите установили, че А. А. е в апартамента, независимо от решението на съда, те го отвели в ареста и образували бързо производство.
Ако бъдат признати за виновни по чл. 296 от НК, двамата мъже могат да получат до 3 г. лишаване от свобода и глоба в размер до 5000 лева.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново