До 10 г. затвор грози апаш, отмъкнал 37 суджука

Публикувано на чт, 13 февр. 2020
2906 четения

От 3 до 10 г. затвор грозят извършител на кражба на 37 суджуци от двора на къща във В. Търново. Мезето е задигнато на 19 януари т. г. и е на стойност 180 лв. Извършителят е добре познат на полицията и е задържан многократно, уточни ст. комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на МВР – В. Търново. Той съобщи още, че в сряда около 17,00 ч. е открита нарколаборатория в къща в Г. Оряховица. Собственик на имота е 38-годишен мъж, отглеждал 34 саксии с канабис. В дома му са открити и 70 грама суха листна маса марихуана, а в мазето полицаите се натъкнали на специално оборудване за отглеждане на растенията.

От началото на годината в областта са установени 8 лица с по две и повече висящи дела. Повдигнати са им обвинения, като 6 души от тях са оставени за постоянно в ареста. На 21 януари във В. Търново е задържан 38-годишен мъж за домашно насилие, само две седмици след като е излязъл от затвора за кражби. Разкрит е и грабеж на 508 лв., извършен от двама криминално проявени мъже, каза още ст. комисар Машов.

Началникът на областната дирекция на полицията обобщи и резултатите от проведената в Свищов специализирана полицейска операция по линия на битовата престъпност. По време на акцията са проверени 98 моторни превозни средства и 147 лица, от които 43 представляват интерес за полицията, а други 11 са сред знаковите фигури от криминалния контингент с богати досиета. Задържани са 15 души за срок от 24 часа, като на 8 са повдигнати обвинения. Съставени са 68 фиша и 4 акта по Закона за движение по пътищата и 6 акта по Закона за българските лични документи. Заснети са и 55 нарушения за превишена скорост.

В хода на акцията са образувани 3 бързи производства – 2 за притежание на наркотици, а едно за кражба на дърва. Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на Областната дирекция на МВР – В. Търново под ръководството на Окръжна прокуратура.

„Бяха задържани две лица, криминално проявени, за които е установено, че са извършители на 6 кражби от вилни имоти на територията на град Свищов. Те са задържани за 24 часа, а част от инкриминираните вещи – посуда, олуци и градински инвентар, са намерени“, каза още ст. комисар Машов. Задържани са също петима души, които миналата година са нанесли побой и средна телесна повреда в заведение в крайдунавския град. Също така по време на операцията, издирван за кражби на коли мъж, е задържан в Германия, благодарение на съвместната работа със службата за международно сътрудничество. Мъжът от сряда е приведено в страната и вече има повдигнато обвинение. Разкрити са и два случая на притежание на акцизни стоки без бандерол, за което са образувани три преписки.

„Специализираната полицейска операция може да се определи като успешна. Тя е реализирана в изпълнение на указанията на главния прокурор Иван Гешев за решителни мерки за борба с битовата престъпност в малките населени места. Тези мерки оттук нататък ще бъдат постоянни през цялата година на територията на цялата област. Целта е свеждане на битовата престъпност до минимум, така че гражданите да се почувстват по-сигурни за живота, здравето и собствеността си“, заяви окръжният прокурор Христо Христов. Той уточни, че са планирани срещи с населението в малките населени места в областта и призова гражданите да бъдат активни в подаването на информация към органите на реда.

Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново