Бус с пътници се преобърна край свищовското село Ореш

Публикувано на пн, 30 сеп. 2013
506 четения

56-годишен мъж пострада, след като бус, пълен с пътници, се преобърна недалеч от свищовското село Ореш. Инцидентът станал около 12,30 ч. в събота.
Бусът “Ивеко Дейли”, собственост на транспортната компания “Феникс 2”, изпълнявал редовен курс между Троян и Свищов. Малко след като потеглил от гарата в Ореш, бусът стигнал до много остър завой на пътя. Платното било мокро от дъжда, валял сутринта. Едва след като навлязъл в завоя, водачът видял, че и двете пътни платна са заети от спрели автомобили. При опит да избегне сблъсък с тях, предприел рязка маневра, бусът поднесъл, излязъл от пътя и се преобърнал странично в канавката. По чудо инцидентът се разминал без жертви, но част от пътниците получили леки наранявания. На място бил изпратен екип на “Спешна помощ” и противопожарен автомобил с трима огнеборци, които помогнали при изваждането на пътниците.
В болницата в Свищов бил откаран 56-годишен мъж, който се оплаквал от силни болки в рамото и след преглед се оказало, че е получил фрактура на ключицата. Нямало опасност за живота му и след като му била оказана медицинска помощ, бил освободен за домашно лечение. Останалите пътници се разминали с охлузвания.
54-годишният водач С. В. от Свищов е изпробван за алкохол с дрегер, като не е установено наличие на такъв. По случая е образувано досъдебно производство за предизвикване на ПТП с причинена средна телесна повреда.
В хода на разследването се изяснило, че малко преди инцидента на същото място поднесъл автомобил и излязъл от пътя. Бил повикан екип на “Пътна помощ”, който да го извади, и камионът им бил спрян в дясното платно, непосредствено след изхода от завоя. От другата страна на пътя пък бил спрян лек автомобил, чиито собственик наблюдавал работата на “Пътна помощ”. Криминалистите тепърва ще изясняват дали водачът е можел да избегне инцидента в тази ситуация.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново