Британец гледа марихуана в къщата си в Никюп

Публикувано на пн, 18 Февр. 2013
482 четения

Полицаи от Велико Търново задържаха британец, отглеждал марихуана в дома си. След проучен сигнал криминалистите нахлули в къща в Никюп, собственост на 40-годишния Майкъл Рауч, гражданин на Великобритания, със статут на постоянно пребиваващ в България. В избата открили импровизирана оранжерия за канабис. Помещението било изолирано с фолио и стиропор, била монтирана инсталация за осветление и отопление.
Униформените открили общо 11 растения, засадени в четири пластмасови съда, които дали положителна реакция при полеви наркотест. Британецът е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, а забранените растения и цялата инсталация са иззети. По случая е образувано досъдебно производство. Към момента няма информация дали Майкъл е отглеждал канабиса за лична употреба или го е продавал.
Британецът пристигнал в България преди пет години и си купил къща в Никюп. Бил необщителен и затворен човек, но не създавал проблеми в селото. Местни жители забелязали, че контактува предимно с хора от ромския етнос, които понякога идвали в къщата му. Нямал постоянни доходи и когато му свършели парите, търсел възможности да изкара някой лев с дребни строително-ремонтни работи по жилищата на други англичани в областта.
Пламен КАРАИВАНОВ, сн. Пресцентър МВР 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново