Близки на убития Алекс протестираха пред съда във В. Търново

Публикувано на пн, 9 Дек. 2019
3296 четения

Роднини, колеги и приятели на убития Алекс от Бяла протестираха пред Апелативния съд във Велико Търново с искане за справедлива присъда. Първоначално нападателят Валентин Маринов получи 20 години затвор. На втора инстанция обаче присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Роднините на 18-годишния Алекс определят решението като “скандално”.

Чувството за беззаконие и ненаказуемост ще продължат да властват докато тези, които извършват престъпления, не получават наказанията, които заслужават, заяви Кремена, която е роднина на семейството.

Съдиите, които дават такива присъди, трябва да се ужилят като нас, за да видят какво е. Срамно е, че един човешки живот струва толкова, колкото е присъдата за убийството на едно куче, заяви свакото на Алекс Панайот Панайотов. Според него хората все по-малко вярват в съдебната система у нас.

Панайотов разказа, че най-малкият брат на Алекс, който е на 5 години, се е уплашил от всичко случило се и все още не може да говори. Всяка седмица по три пъти роднините му го водят на логопед, за да може да се възстанови.

Случаят е от преди 2 години. Тогава, пред дискотека в града, група мъже поискали цигара от 18-годишния Алекс Алексиев. Той им отговорил, че не пуши. Завързала се разправия, след което момчето е нападнато. Два дни по-късно то издъхна в русенската болница.

Весела КЪНЧЕВА

сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново