Бившият шеф на пазарите в Свищов простреля шофьор, сякъл му пътя

Публикувано на вт, 14 окт. 2014
1042 четения

Бившият шеф на “Общински пазари” – Свищов, Кирил Костов е бил задържан от полицията, след като прострелял шофьор на камион след свада в крайдунавския град. Драмата се разиграла около 16 ч. в неделя на кръстовището до хлебозавода в Свищов.
56-годишният Костов шофирал своя автомобил, бил придружаван от съпругата си. Внезапно пред него в кръстовището навлязъл камион “Татра”, който извършил неправомерен ляв завой и така отнел предимството на автомобила. Костов на косъм избегнал сблъсък с камиона и бил силно афектиран от случилото се. Принудил камиона да спре, слязъл от леката кола, отворил вратата на камиона и като стъпил на стъпалата към кабината, поискал обяснение от 51-годишния Мариян Димитров. За по-голяма убедителност Костов извадил и законнопритежавания си пистолет. След като двамата си разменили няколко реплики, ексшефът на пазарите произвел изстрел в тялото на Димитров.
Според обясненията, които Костов по-късно дал пред разследващите, до изстрела се стигнало случайно, след като се подхлъзнал на стълбата на кабината, загубил равновесие и политнал назад. При падането неволно дръпнал спусъка. Дали е така, полицията тепърва ще установява. Изясняването на точната ситуация е затруднено от това, че единственият свидетел на случката била съпругата на Костов.
След като видял, че шофьорът е сериозно ранен, стрелецът сам се обадил на тел. 112 и съобщил за станалото. На място пристигнали екипи на полицията и “Спешна помощ”. Димитров бил откаран в болницата в Свищов, но лекарите преценили, че не могат да му окажат адекватна помощ там и в същата вечер той бил транспортиран в УМБАЛ “Георги Странски” в Плевен. Простреляният е имал голям късмет, тъй като куршумът е попаднал в лявата гръдна област, но не е засегнал сърцето. Причинил е кръвоизлив в тъканта на белите дробове, но без да се стигне до тяхната перфорация, което е можело да се окаже фатално. Веднага след постъпването му в болница, хирурзи са направили операция и са отстранили куршума. След интервенцията не се наложило Димитров да бъде настанен в реанимация. Към момента е оставен за лечение и наблюдение в УМБАЛ, контактен е и животът му е извън опасност. Прогнозите за възстановяването му са оптимистични.
Костов е задържан от полицията за 24 часа по ЗМВР, като срещу него е образувано досъдебно производство. Към момента то е за причиняване на средна телесна повреда, но ще бъдат назначени експертизи, които да изяснят дали историята му за неволния изстрел е достоверна. От прокуратурата отказаха да коментират дали предстои повдигане на обвинение и налагане на мярка за неотклонение за бившия шеф на пазарите.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново