Белгия ни предаде мъж, издирван за грабеж

Публикувано на чт, 25 Ное. 2021
87 четения

Въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Велико Търново, в Белгия бе задържан и предаден на българските съдебни власти 35-годишен български гражданин. Той е издирван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив в стражишкото село Камен през 2019 г.
В. М. бил привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново, за това, че на 20.04.2019 г. в село Камен влязъл в къща и нападнал възрастна жена и нейния внук. Нанасяйки удари и използвайки сила, той взел от пострадалите два мобилни телефона, вещи и 130 лв., всичко на обща стойност 294,10 лв., без съгласието им и с намерение противозаконно да ги присвои.
След извършеното престъпление обвиняемият се укрил и спрямо него Окръжна прокуратура – Велико Търново, е издала Европейска заповед за арест. В. М. е установен и задържан в Белгия. Веднага след предаването му на българските власти му е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”. Съдът е приел доводите на прокурора, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години. Обвиняемият е осъждан и е извършил грабежа в условията на опасен рецидив, като съществува опасност да се укрие, да попречи на разследването или да извърши престъпление.
Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново