Баба плати на измамник, обещал да я свърже с лекар

Публикувано на пн, 4 авг. 2014
181 четения

Полицаи задържаха 40-годишен мъж, измамил възрастна жена в Свищов. Сигнал за престъплението подала 81-годишна жена от плевенското с. Божурлък на 3 юли. Тя разказала, че отишла на преглед при специалист в болницата в крайдунавския град. Докато чакала, била заприказвана от непознат, който й казал, че лекарят в момента не бил на работа и не се очертавало да се появи в близките дни в болницата. Мъжът допълнил, че явно възрастната жена е била подведена от някого да дойде до Свищов. Той обаче се познавал с въпросния доктор и предложил срещу 120 лева да се свърже с лекаря и да й уреди преглед веднага.
Бабата склонила и дала парите на “посредника”. Той обаче излязъл от болницата и повече не се върнал. След като разбрала, че е станала жертва на измама, жената разказала в Районното управление на полицията в Свищов за станалото.
По случая започнало разследване и в рамките на около месец криминалистите стигнали до извършителя – 40-годишния И. Й. от крайдунавския град. Измамникът имал предишни криминални регистрации, но не е осъждан. Срещу него е образувана преписка, която е докладвана в прокуратурата.
Към момента мъжът не е възстановил парите на измамената жена.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново