Баба даде 2000 лв. на телефонни измамници

Публикувано на вт, 4 Ное. 2014
419 четения

Възрастна жена стана жертва на поредната схема на телефонни измамници в област Велико Търново. Сигнал за престъплението бил получен в неделя. В същия ден около обяд непознат мъж позвънил на домашния телефон на 78-годишна жена от свищовското с. Ореш.
Представил се за лекар и по традиционната вече схема “пари за операция на близък” разказал, че снахата на възрастната жена била пострадала при катастрофа, получила фрактура на крака и трябвало спешно да и се направи операция. За целта трябвало да се постави златен пирон, парите за който трябва да се осигурят веднага. Необходими били 2000 лева и ако не бъдели платени в най-кратък срок, пострадалата можела да остане инвалид за цел живот.
Бабата повярвала на разказаната история и казала, че има малко спестени пари и ще успее да събере исканата сума. Малко по-късно пред дома й пристигнал непознат мъж, който се представил за познат на “лекаря”. Следвайки инструкциите, получени по телефона, възрастната жена му дала плик с исканите 2000 лева. След като си тръгнал, бабата успяла да се свърже с близките си и разбрала, че е станала жертва на измамници. По нейно описание непознатият, на когото предала парите, бил на възраст около 35 години, среден на ръст, със светло лице и къса кестенява коса.
По случая е образувано досъдебно производство.
Пл. МИЛЕНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново